Ändrade öppettider för bibliotek på grund av Covid-19, Coronavirus

Denna text uppdaterades 200529.

Vi vill att du ska kunna fortsätta låna böcker hos oss på biblioteken i Sundsvall även under dessa Coronatider, men vi kommer inte att ha alla bibliotek öppna.

Dessa bibliotek är fortsatt öppna:

• Alnö
  • Indal
  • Kvissleby
  • Matfors
  • Kulturmagasinet (Sommaröppettider gäller från och med 18 maj  till och med söndag 30 augusti)
  • Stöde

Sommaröppet i Kulturmagasinet:

Måndag - fredag: 10.00-18.00
Lördag: 11.00-16.00
Söndag: Stängt
Röda dagar: Stängt

Fackhallarna stängs under helger med start fredagar från kl.14.00. Övriga avdelningar i biblioteket är öppna.

Kvällsöppna närbibliotek stänger kl. 18.00 med start 18 maj.

Kulturmagasinet är hämtställe för reservationer för bibliotek som är stängda. Konsument Sundsvalls informationshörna på Kulturmagasinet håller stängt tills vidare likaså DigidelCenter i Kulturmagasinet.

På Kulturmagsinet finns ett tillfälligt bokinkast på Lars Ahlins-torg där du kan lämna tillbaka dina boklån om du inte vill gå in på biblioteket. Bokinkastet finns på plats samma tider som biblioteket har öppet.

Fjärrlån

Med start måndag den 23 mars och tills vidare är Fjärrlåneavdelningen stängd. Flera bibliotek i landet har stängt på grund av Covid-19, vilket påverkar våra möjligheter att beställa in fjärrlån. Återlämning och omlån fungerar som vanligt.

Talboken

Talboksavdelningen är obemannad, men det går bra att ringa 060-19 20 94 och tala in ett meddelande eller att mejla talboken@sundsvall.se. På plats i biblioteket, kontakta informationsdisken på gatuplan om du har frågor eller vill göra en beställning.

Besök inte biblioteket om du har förkylningssymptom.

E-böcker och e-ljudböcker

Låna litteratur digitalt via appen Biblio. Du behöver ett bibliotekskort för att kunna använda tjänsten.

Strömma film

Se film hemma genom vår tjänst Viddla. Logga in genom att välja Sundsvalls stadsbibliotek och skriv in ditt bibliotekskortnummer.

Flera evenemang är inställda. Se vilka som berörs

Lån

Vi förlänger lånetiden till 6 veckor och ökar antal gånger du får låna om till 3.
Du kan även låna om 7-dagarslån. Om du inte kan låna om boken via webben, kontakta biblioteket på e-post: utlaningsenhet@bibliotek.sundsvall.se, eller telefon 060-191826, 060-191827. Observera att vi kö på böcker är lånetiden två veckor om det är fler än tre personer som köar.

Våra bibliotek följer Folkhälsomyndighetens och smittskyddsläkaren för Region Västernorrlands instruktioner för hantering av Covid-19.

Mer om hur Sundsvalls kommun hanterar Coronaviruset kan du läsa om på sundsvall.se. Besök också gärna Folkhälsomyndighetens sida om covid-19.

Summary in english

Due to Covid-19 we are closing six libraries. The following libraries are still open: Alnö, Indal, Kvissleby, Matfors, Kulturmagasinet and Stöde.

We ask you to not visit the library if you have a cold. Summer opening hours in Kulturmagasinet will start May 18 and end August 30.

Digital services

Please use our digital services Biblio (e-books and e-audiobooks) and Viddla (stream movies). We also offer Pressreader and Ztory (e-magazines). You need a library card in order to use these services.

Loans

The check out period is now six weeks instead of four. You can now renew loans up to three times. If it's not possible for you to renew your loans on our website, please contact us for help. E-mail utlaningsenhet@bibliotek.sundsvall.se or phone us 060-191826, 060-191827.

Interlibrary loans are not possible to order starting monday 23rd of March. You can however still renew loans and return loans.