Samlad information om anpassad biblioteksservice till följd av covid-19

Denna text uppdaterades 210115. A summary in english is located further down.

Samtliga bibliotekslokaler stänger 23 november till 24 januari

På grund av skärpta nationella föreskrifter och allmäna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 hålls lokalerna stängda som mötesplats. Observera att perioden ytterligare har blivit förlängd.

Ta del av de nationella råden så att du vet vad som gäller och kan ta ditt ansvar. Besök krisinformation.se

Bibliotekservice

Hämta själv under den stängda perioden 23 november till 24 januari

Du kan reservera böcker som vanligt via vår webb. Du kan även göra beställning via telefon, e-post eller chatt. När du fått avisering om att böcker finns att hämta kontaktar du oss för att boka tid för avhämtning. Se telefontider för respektive bibliotek. Hämta själv gäller ej för biblioteken i Bosvedjan, Granloholm, Ljustadalen och Nacksta från 24 december fram till 24 januari.

Övriga tjänster som Take away, Boken kommer, Talboken och Fjärrlån fortsätter som tidigare.

Talboksavdelningens telefontid är stängd till och med 10 januari. Beställningar kan talas in på telefonsvarare 060-19 20 94 och som lyssnas av helgfria vardagar.  Det går också bra att göra beställningar via mejl till talboken@sundsvall.se, eller att ringa till infodisken på 060- 1918 27.

Kulturmagasinet

Telefontid måndag-fredag kl.9.00-17.00.

Boka tid för avhämtning och frågor om lån: 060-19 18 26, e-post: utlaningsenhet@sundsvall.se

Beställ litteratur: Reservera böcker som vanligt via vår webb eller ring 060-19 18 27 (vuxenavdelningen), 060-19 18 28 (barnavdelningen), e-post: biblioteksinfo@sundsvall.sebarnbiblioteket@sundsvall.se

Hämtning och lämning av böcker sker på baksidan av Kulturmagasinet, vid lastkajen. Använd ringklockan när du ska hämta böcker. Observera att du ska boka tid för hämtning av böcker. Du behöver inte boka tid om du ska lämna böcker.

Chatta med biblioteket vardagar kl.10.00-14.00. Uppehåll v.52-v.1.

Skaffa bibliotekskort: Saknar du bibliotekskort men vill kunna reservera böcker? Gör då först en webbansökan, reservera sedan böcker. När du får avisering om att böcker finns att hämta, tag med legitimation vid hämtningstillfället. Glöm inte att du ska boka in en hämtningstid.

Närbiblioteken

Se respektive biblioteks kontaktsida.

Mobibblan
Mobibblans låntagare får service efter överenskommelse när det gäller återlämning och utlämning av böcker. Kontakta: 070-660 42 32 eller mejla Mobibblan.

Mobidig

Mobidigs verksamhet är inställd.

Bokinkast

Följande bibliotek har bokinkast: Alnö, Granloholm, Indal (fram till kl 21), Kvissleby, Ljustadalen, Matfors och Stöde.

Lån

Lånetiden är förlängd till 6 veckor. Antal gånger du får låna om är 3.
Du kan även låna om 7-dagarslån. Om du inte kan låna om boken via webben, kontakta biblioteket på e-post: utlaningsenhet@bibliotek.sundsvall.se, eller telefon 060-191826, 060-191827. Observera att vid kö på böcker är lånetiden två veckor om det är fler än tre personer som köar. 7-dagars lån har tillfälligt ändrats om till "vanliga" lån, det vill säga 6-veckors lån, för att minska på köer. 11 januari 2021 ändras 7-dagars lånen tillbaka till sin normala status.

Take away - Få låneböckerna ända hem till dörren!

För att minska risken för smittspridning av Coronaviruset och öka servicen erbjuder biblioteken i Sundsvall Take away med hemkörning av låneböcker till dig som är 70 plus eller i riskgrupp.

Allt du behöver är ett bibliotekskort. Vill du beställa en bokpåse ringer du 060 – 19 18 27.

Du väljer om du vill ha romaner, deckare, biografier, faktaböcker, serier och även hur många böcker du vill ha. Du kan låta personalen välja ut böcker åt dig eller så beställer du specifika titlar eller böcker från särskilda författare. Om du har reserverade böcker tar vi även med dessa i bokpåsen. Lånetiden är sex veckor.

Söker du inspiration?

Bibliotekspersonalen tipsar om böcker!

Summary in english

All library facilities in Sundsvall muncipality are closing due to covid-19 starting November 23rd until January 24th.

For more information in english please visit, krisinformation.se

Library service

It is possible to pick up books and return books during the closed period. You can make reservations on our website or phone 060-19 18 27 to place an order. When you receive a text message or an e-mail notification that your book is ready to be picked up give us a phone call and we will schedule a time for you to pick up your books. Contact information for each library is located on our website.

Kulturmagasinet
Between 9 am and 5 pm monday-friday you can pick up books and return books. If you want to pick up books, call 060-19 18 26, or e-mail: utlaningsenhet@sundsvall.se

Book returns

You can return books by using a slot at the following libraries: Alnö, Granloholm, Indal (until 9 pm), Kvissleby, Ljustadalen, Matfors and Stöde. Kulturmagasinet has a slot that can be used during weekdays between 9 am and 5 pm. The slot is located at the back of the house.

Digital services

Biblio (e-books and e-audiobooks)

Viddla (stream movies).

Pressreader and Ztory (e-magazines).

You need a library card in order to use these services.

Loans

The check out period is now six weeks instead of four. You can now renew loans up to three times. If it's not possible for you to renew your loans on our website, please contact us for help. E-mail utlaningsenhet@sundsvall.se or phone us 060-191826, 060-191827.