Information och tips på resurser

Denna text uppdaterades 201013.

Närbiblioteken

Lokalerna är anpassade för att minska risken för smittspridning. Både personal och besökare förväntas följa rekommendationerna från våra folkhälsomyndigheter.

Som vuxen besökare ska man vara medveten om att barn kan vistas i lokalen under öppettiden. Däremot kommer större barngrupper från skola och förskola i första hand besöka biblioteket under förmiddagar, innan biblioteket öppnar för allmänheten eller under andra tidpunkter under dagen då det är färre vuxna besökare.

Kulturmagasinet

Konsument Sundsvalls informationshörna på Kulturmagasinet håller stängt tills vidare.

På Kulturmagsinet finns ett tillfälligt bokinkast på Lars Ahlins-torg där du kan lämna tillbaka dina boklån om du inte vill gå in på biblioteket. Bokinkastet finns på plats samma tider som biblioteket har öppet.

Take away - Få låneböckerna ända hem till dörren!

För att minska risken för smittspridning av Coronaviruset och öka servicen erbjuder biblioteken i Sundsvall Take away med hemkörning av låneböcker till dig som är 70 plus eller i riskgrupp.

Allt du behöver är ett bibliotekskort. Vill du beställa en bokpåse ringer du 060 – 19 18 27.

Du väljer om du vill ha romaner, deckare, biografier, faktaböcker, serier och även hur många böcker du vill ha. Du kan låta personalen välja ut böcker åt dig eller så beställer du specifika titlar eller böcker från särskilda författare. Om du har reserverade böcker tar vi även med dessa i bokpåsen. Lånetiden är sex veckor.

Söker du inspiration?

Bibliotekspersonalen tipsar om böcker!

Talboken

Talboksavdelningen är obemannad, men det går bra att ringa 060-19 20 94 och tala in ett meddelande eller att mejla talboken@sundsvall.se. På plats i biblioteket, kontakta informationsdisken på gatuplan om du har frågor eller vill göra en beställning.

E-böcker och e-ljudböcker

Låna litteratur digitalt via appen Biblio. Du behöver ett bibliotekskort för att kunna använda tjänsten.

Strömma film

Se film hemma genom vår tjänst Viddla. Logga in genom att välja Sundsvalls stadsbibliotek och skriv in ditt bibliotekskortnummer.

Lån

Vi förlänger lånetiden till 6 veckor och ökar antal gånger du får låna om till 3.
Du kan även låna om 7-dagarslån. Om du inte kan låna om boken via webben, kontakta biblioteket på e-post: utlaningsenhet@bibliotek.sundsvall.se, eller telefon 060-191826, 060-191827. Observera att vi kö på böcker är lånetiden två veckor om det är fler än tre personer som köar.

Våra bibliotek följer Folkhälsomyndighetens och smittskyddsläkaren för Region Västernorrlands instruktioner för hantering av Covid-19.

Mer om hur Sundsvalls kommun hanterar Coronaviruset kan du läsa om på sundsvall.se. Besök också gärna Folkhälsomyndighetens sida om covid-19.

Summary in english

All libraries except Skönsmon library are now available during regular opening hours. Please note that at this point we are not able to provide opening hours for self service.

Digital services

Biblio (e-books and e-audiobooks)

Viddla (stream movies).

Pressreader and Ztory (e-magazines).

You need a library card in order to use these services.

Loans

Due to covid-19 the check out period is now six weeks instead of four. You can now renew loans up to three times. If it's not possible for you to renew your loans on our website, please contact us for help. E-mail utlaningsenhet@bibliotek.sundsvall.se or phone us 060-191826, 060-191827.