Maträtternas historia [Elektronisk resurs] / Ted Wärnåker.

366960
Maträtternas historia [Elektronisk resurs] / Ted Wärnåker.
Loading...
Av: Wärnåker, Ted
Utgivningsår: 2019.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: StevaliElib [distributör]
Anmärkning:
E-bok.
Titel från e-bok.
Text
Innehållsbeskrivning
Bakom våra vanligaste maträtter finns ofta en historia som är värd att berätta. Vem frestade Jansson? Flög verkligen Jacob? Vilken prinsessa har vi att tacka för tårtan och har Wallenbergaren något att göra med den kända svenska finansfamiljen? Vem kunde tänka sig att en vanlig Caesarsallad har sitt ursprung i den mexikanska gränsstaden Tijuana; att Tore Wretman serverade den första planksteken, Toast skagen och Rhode Islandsåsen eller att den nuvarande svenske kungens mamma gett sitt namn till gatukökskedjan Sibylla? Här får vi även läsa om sushins intåg på den amerikanska västkusten efter andra världskriget och hur det gick till när Hasselbackspotatisen skapades. "Ernest Hemingway har haft skrivarlyor med närbelägna stammisbarer runt om i världen. I Havanna hette barerna Floridita och La Bodeguita del Medio, i Key West var stammishaket Sloppy Joe's. När Hemingway skrev sin roman "Över floden in bland träden" så gjorde han det i sin enkla lägenhet precis bredvid Harry s Bar i Venedig. Förutom besök av mängder med samtidens internationella kändisar så har baren gått till historien som skapelseplatsen för maträtten Carpaccio och drinken Belini." Författaren Ted Wärnåker har i boken Maträtternas historia använt historiska faktaböcker och kokböcker, gastronomiska biografier, intervjuer och annat material, för att ge oss bakgrunden till hur våra vanligaste maträtter tagit sig hela vägen från där allt började till en meny nära dig./Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

306192
Författare Jamais, Michel
284847
Författare Hemberg, Birgit
340884
Författare Sjöberg, Lars-Arne
336801
Författare Persson, Jonas
321188
Författare Damberg, Jenny
262286
Författare Kallentoft, Mons
288555
Författare Tellström, Richard
302836
Författare Rydén, Daniel
376781
Författare Jansson, Malin
372953
Författare Smith, Kristian
355228
Författare Toftby, Johanna
289265
Författare Porat, Sofia von
283062
Författare Lauritzson, Ola
266975
Författare Bergman, Olle
266302
Mat
Författare Meyer von Bremen, Ann-Helen
377090
Författare Streijffert, Peter
366216
Författare Baer, Sam
283020
Författare Nilsson, Mats-Eric
364729
Författare Eronson, Peter M

Om författaren

Hittade ingen författarinformation.

Reservera en bok

Så här reserverar du:
1. Klicka på knappen Reservera, eller knappen Logga in för att reservera titeln. Om du inte redan är inloggad måste du logga in för att kunna genomföra reservationen och sedan klicka på knappen Reservera.
2. Välj vilket bibliotek du vill hämta boken på. Har du ett förvalt hämtställe behöver du inte göra ett aktivt val. Förvalt hämtställe går att välja under ”mina uppgifter”. Om du bara vill stå i kö på boken under en viss period kan du justera perioden via datumväljaren.
3. Klicka på OK. När din bok är klar att hämta får du ett meddelande via e-post, brev eller SMS

Språk

Sök vidare

Författare

Ämnesord