Fallet med B-durmazurkan. Återutgivning av text från 1935 [Elektronisk resurs].

378823
Fallet med B-durmazurkan. Återutgivning av text från 1935 [Elektronisk resurs].
Loading...
Av: Appelberg, Sture
Utgivningsår: 2020.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Bokförlaget Klassiska deckareElib [distributör]
Anmärkning:
E-bok.
Titel från e-bok.
Text
Inne: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Den pensionerade musikprofessorn Anton Mortzing är på väg hem mitt i natten efter en glad kväll på krogen med sina förra kollegor. När han går förbi en grannes villa hör han någon spela piano och stannar till för att lyssna. Dagen efter får han en chock när han hör på radion att ägaren av villan mördades bara några minuter senare. Han bestämmer sig nu för att hjälpa polisen lösa fallet. Den här texten skrevs av den svenske författaren Sture Appelberg (1885-1947). Han skrev framför allt pusseldeckare och berättelser om riktiga brott och brottslingar. Han hade en mycket framgångsrik karriär som journalist på några av landets största tidningar, bland annat Stockholms-Tidningen, Stockholms Dagblad och Veckojournalen. En märklig detalj i Sture Appelbergs liv är att han var regementskamrat med den blivande svenske deckarkungen Samuel August Duse. Den här texten publicerades ursprungligen år 1935 med titeln B-durmazurkan i novellsamlingen Utpressaren i Rasteburg. Kriminalnoveller . Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den namn, ord och mått som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista./Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

365316
380361
Författare Appelberg, Sture

Liknande titlar

Om författaren

Appelberg, Sture

Appelberg, Sture (1885 - 1947)

Den svenske författaren och journalisten Sture (Vilhelm Sigurd) Appelberg föddes i Eskilstuna, och var bror till filmskådespelerskan Carin Appelberg-Sandberg. Han tog studentexamen vid Västerås högre allmänna läroverk 1905, och blev samma år officersvolontär på Norrlands artilleriregemente. 1907 tog han examen vid krigshögskolan, men tog avsked frå

Reservera en bok

Så här reserverar du:
1. Klicka på knappen Reservera, eller knappen Logga in för att reservera titeln. Om du inte redan är inloggad måste du logga in för att kunna genomföra reservationen och sedan klicka på knappen Reservera.
2. Välj vilket bibliotek du vill hämta boken på. Har du ett förvalt hämtställe behöver du inte göra ett aktivt val. Förvalt hämtställe går att välja under ”mina uppgifter”. Om du bara vill stå i kö på boken under en viss period kan du justera perioden via datumväljaren.
3. Klicka på OK. När din bok är klar att hämta får du ett meddelande via e-post, brev eller SMS

Språk

Sök vidare

Författare