Translate

sv-se

Du är här:

Sök böcker, filmer, musik

Årets läsfrämjare i Sundsvall

Sundsvalls Stadsbibliotek delar årligen ut utmärkelsen Årets Läsfrämjare.

Alla i Sundsvall, oavsett bakgrund, och med utgångspunkt i vars och ens förutsättningar, ska ges möjlighet att utveckla en god läsförmåga och ha tillgång till litteratur av hög kvalitet. Detta förutsätter att det finns människor som förmedlar läsinspiration och brinner för att göra läsningen tillgänglig för fler. Sundsvalls Stadsbibliotek utser Årets Läsfrämjare för att visa uppskattning för förtjänstfulla läsfrämjande insatser inom Sundsvalls kommun, och för att uppmuntra till fortsatt läsfrämjande arbete.

Anställda vid Sundsvalls Stadsbibliotek kan inte nomineras.

Utmärkelsen delas ut under en ceremoni som planeras tillsammans med den kandidat som utsetts till Årets läsfrämjare.

 

Årets Läsfrämjare 2019

Nomineringstiden har gått ut och tolv giltiga nomineringar har lämnats in. Juryns beslut kommer att meddelas i maj månad.

Nominerade:

Paulina Andersson

Anita Backström

Britt-Inger Berg

Lena Cajonberg

Rolf Lunneborg

Agneta Norrgård

Sanna Sandin

Eivor Schultz

Lisbeth Torkelsdotter

Lena Åsberg

Lars Ahlinsällskapet

Ljustadalens grundsärskola arbetslag Tsc

 

Årets läsfrämjare 2018

 

Tomas Jonsson arbetar med GIF Sundsvalls integrationsprojekt Back2basics, och är fotbollstränare för Selånger FK:s herrlag. Han har i sitt arbete med barn och ungdomar lagt stor vikt vid att stötta deras utveckling på alla plan, inte minst genom att uppmuntra läsning. Genom högläsning, bokgåvor och andra aktiviteter har läsningen blivit en naturlig del av barnens vardag.

Juryns motivering:
”Med stor entusiasm, och med en värdegrund som han står stadigt på, har Tomas visat att läsning kombinerat med fotboll kickar igång den utveckling som hjälper barn och unga att lyckas i livet. Bok och boll, knopp och kropp hör ihop. Tomas är en läsande förebild såväl för ungdomar som för idrottsledare, föräldrar och andra vuxna.”

Utmärkelsen Årets läsfrämjare är en skulptur signerad Sundsvallskonstnären Björn Gimstedt. Skulpturen kommer att vandra vidare till nya läsfrämjare varje år.