Languages

Årets läsfrämjare 2019, Eivor Schultz boktipsar

Den flygande hatten 
En bilderbok utan text där det går att berätta om bilderna utifrån det språk och den handling man själv väljer. Ett bra sätt att jobba med det viktigaste inslaget i högläsande med barnen - att samtala om bilderna.

 

Till boken

 

Fri höjd och arton andra noveller 
Man har sagt i föräldragrupperna att denna novellantologi från En bok för alla kan vara möjligheten att läsa korta, avslutade texter, även för småbarnsföräldrar som sällan har tid att läsa romaner. Boken är även ett bra sätt för läsovana att börja läsa. Vår region är rikt representerad av de författare som medverkar med berättelser ofta från arbetslivet, där både allvar och humor kommer till
uttryck. En novellpärla som förtjänar att spridas tycker jag!

 

Till boken

 

Årets läsfrämjare 2018, Tomas Jonsson boktipsar

 

Loranga, Masarin och Dartanjan 
Jag såg den först som tv-program, en röst läste och det visades bilder. Jag var otroligt fascinerade av berättelserna och har senare läst dem för min son. Jag fängslades verkligen av Barbro Lindgrens excentriska figurer som visar att man kan vara på olika sätt.

 

Till boken

 

 

Den store Blondino 
Jag låg i ett rum nere i källaren första gången jag läste Sture Dahlström och skrattade så otroligt mycket att farsan vaknade och kom rusande och trodde att jag höll på att dö. Sture Dahlström är vansinnigt rolig, inspirerande, det är samhällssatir med humor och berättelserna rymmer ofta väldigt kreativa människor och rör sig i internationella miljöer, det är fantastiska böcker.

 

Till boken