Årets Läsfrämjare

Languages

Årets Läsfrämjare

  • Illustration av skulptur (vandringspriset)

Sundsvalls Stadsbibliotek delar årligen ut utmärkelsen Årets Läsfrämjare

Alla i Sundsvall, oavsett bakgrund, och med utgångspunkt i vars och ens förutsättningar, ska ges möjlighet att utveckla en god läsförmåga och ha tillgång till litteratur av hög kvalitet. Detta förutsätter att det finns människor som förmedlar läsinspiration och brinner för att göra läsningen tillgänglig för fler.

Sundsvalls Stadsbibliotek utser Årets Läsfrämjare för att visa uppskattning för förtjänstfulla läsfrämjande insatser inom Sundsvalls kommun, och för att uppmuntra till fortsatt läsfrämjande arbete.

Utmärkelsen Årets Läsfrämjare är en skulptur signerad Sundsvallskonstnären Björn Gimstedt. Skulpturen kommer att vandra vidare till nya läsfrämjare varje år.

Agneta Norrgård fortsätter som Årets läsfrämjare – med ett tips till alla vuxna!

Agneta Norrgård läser brett och mycket. Med iver och inlevelse har hon så länge hon kan minnas delat med sig och pratat om sina läsupplevelser, på senare år i både, radio och tv och sociala medier.

Sundsvalls stadsbibliotek utsåg henne till Årets läsfrämjare 2020 – nu har vi glädjen att meddela att Agneta Norrgård fortsätter som läsfrämjare!

Och hon vill bjuda på ett extra tips till alla vuxna.
- Även om du är vuxen, gå till ungdomshyllan och läs ungdomsböcker! Det finns jättemånga välskrivna ungdomsböcker, som jag vill sätta i händerna på vuxna läsare, säger Agneta Norrgård.
- Jag älskar att få en insyn i vad ungdomar idag utsätts för och hur deras vardag ser ut.

Boktips från våra läsfrämjare

Agneta Norrgård

Därför ska vuxna läsa ungdomsböcker.

Agneta Norrgård berättar om sitt annorlunda år som Årets läsfrämjare 2020 samt uppmanar vuxna till att läsa ungdomsböcker.

Årets läsfrämjare

Agneta Norrgård
  • Agneta Norrgård
  • 2020-2021
Eivor Schultz
  • Eivor Schultz
  • 2019
Tomas Jonsson
  • Tomas Jonsson
  • 2018