Boktips nybörjarläsare skön

Languages

Julia tipsar om skönlitteratur för nybörjarläsare

Väck läshungern (Anne-Marie Körling, 2019) 

Läsningen får oss att tänka, känna och förstå varandra. Läraren och läsinspiratören Anne-Marie Körling har skrivit den här boken till dig som har ett barn i ditt liv, som vill ha verktygen, lusten och inspirationen för att väcka barnets läshunger.

Till boken

 

 

Billy badar (Margareta Nordqvist, 2019) 

Hästen Billy tycker att livet i hagen ibland kan bli lite långtråkigt. En dag bestämmer han sig för att rymma för att utforska vad som finns på andra sidan staketet. Kompisarna Pelle och Ella får ge sig ut i skogen och med hjälp av sina hundar följa de spår som Billy har lämnat efter sig. Vad har Billy hittat på för bus? Kommer de hitta honom innan regnovädret kommer? Boken är skriven i versaler vilket gör den extra lätt att läsa.

Till boken

 

 

Rolf på disko (Rune Fleischer, 2018) 

Rolf älskar att dansa och ikväll ska han på disko. De spelar så bra musik att Rolf inte kan stå still. Han kan alla coola steg och ger järnet på dansgolvet men hans stora näsa är i vägen. Den krockar med allt och alla så att Rolf får ont. Han måste lösa problemet, men hur?

Till boken

 

 

Hjälp! Rädda husse (Jo Salmson, 2018) 

Samir kommer för sent till skolan en dag och är alldeles förtvivlad. Han skulle ta med sin lillasysters kanin Husse på en promenad innan skolan när den lyckades smita. Han har försökt att locka fram den med godsaker och letat överallt men Husse är borta. Hela klassen engagerar sig i letandet och försöker lista ut hur man fångar en kanin på bästa sätt.

Till boken