Boktips skrivarböcker

Languages

Emma och Sofia tipsar om skrivarböcker

Barn

Skriv om och om igen 
Den här boken är bra både för dig som vill komma igång att skriva och för dig som redan skriver. Ylva och Katarina som skrivit boken är båda författare till böcker för barn och unga. I boken avslöjar de bland annat sina bästa tips om hur man kommer igång och skriver.

Här finns också bra och inspirerande övningar. Läs den!

Till boken

 

Skrivboken 
Den här boken är full av tips, exempel och övningar. Du lär dig allt! Dialog, beskrivningar, tempus, språk… Lätt att läsa med korta stycken. Superbra skrivbok!

Till boken

 

Unga och vuxna

Att skriva : En hantverkares memoarer 
Stephen Kings bok om att skriva är nästan alltid utlånad här på biblioteket. Har du precis som många andra förtrollats av Stephen Kings många böcker finns massa tips här, han tar exempel från bland annat sina egna böcker. Den är underhållande och bjuder också på berättelser från författarens liv.

Till boken

 

 

 

Fängsla dina läsare, väck spänning och berör på djupet 
I den här boken finns tips till dig som kommit förbi det första stadiet och vill utvecklas till en ännu bättre skrivare. Mycket om att fånga läsaren och väcka känslor. Flera olika författare har bidragit till denna bok så du får många olika tips.

Till boken

 

 

 

Skriva barnbok 
En bra bok för dig som skriver för målgruppen barn. Du får lära dig om skillnaderna mellan barn- och vuxenböcker och innehåll men också grundläggande kunskap om hur en berättelse är uppbyggd. Den passar alltså dig som är nybörjare bra, och har dessutom många övningar att jobba med.

Till boken

 

 

Kreativt skrivande 
Therese Granwald har mångårig erfarenhet av att vara skrivarstudent, skrivpedagog och författare. Det olika perspektiven finns med och det här är en riktigt bra och inspirerande bok. Den är pedagogiskt upplagd och här finns handfasta råd om dialog, miljöbeskrivningar, gestaltning med mera. Hon tar också upp vikten av att vara en god läsare och att kunna ge och få respons för att utveckla sitt skrivande.

Till boken

 

 

Så gör jag 
Som alltid när Bodil Malmsten skriver något blir det på hennes egna unika sätt att se på saker och ting. Den här boken är intressant ur många perspektiv. Både för dig som vill bli en bättre skribent men även för dig som söker något läsvärt. Och för all del, det ena behöver ju inte utesluta det andra. Så gör jag rekommenderas varmt!

Till boken