Languages

Anna och Emma tipsar om böcker om relationer

9-12 år

Ellinor, Leo, Viktor 

Tre böcker om livet i slutet av mellanstadiet 

Ellinor måste balansera hela tiden. Det känns som om vad hon än väljer blir någon arg. Det blir inte bättre när den nya killen intresserar sig för henne…

Leos föräldrar bråkar. Och brorsan Markus är en riktig svikare. Det går knappt att vara hemma, tills livet vänds upp och ner…

Viktor har fått en ny chans. Här vet ingen något om hans mamma. Nu måste han bara hålla fasaden uppe. Annars går allt åt helvete…

Tre riktigt bra böcker om livets alla problem. Svåra att släppa!

Till böckerna

12-15 år

Redan tagen! 

Molly och Jossan har varit bästisar sen redan innan de var född. Deras mammor är nämligen också bästa väninnor. De delar det mesta. Medan Jossan berättar allt så berättar Molly bara det som är ”viktigt” vilket ofta är för lite för deras vänskap.

Jossan blir ofta kär i killar efterson att hon, enligt Molly, har allt det killar vill ha. Molly hittar aldrig någon. De blir kära i samma kille, Theo, och eftersom att Molly inte berättar för Jossan så får hon i uppdrag att prata med honom om att det kan ut och springa tillsammans alla tre. De träffas och det ena leder till det andra.

Denna bok om tonårskärlek är så fint beskrivet av Camilla. Vad är viktigast? Kärlek eller vänskap?

Till boken

 

Brevvänner 

I USA bor Shelley och i England bor Tommo. De känner inte varandra alls och vet inte att den andre finns förrän de blir utsedda till brevvänner av sina lärare. Alla i Tommos klass ska ha en brevvän från Shelleys klass och de ska skriva riktiga brev till varandra. Det tycker de är konstigt, varför inte mejl eller sms?

Shelley är väldigt entusiastisk och till slut inser Tommo att han tycker om att få brev från Shelley. Han upptäcker att det är lätt att berätta saker för henne, saker som han inte kan prata med sina vanliga kompisar om och därför berättar han för Shelley om att hans föräldrar bråkar och kanske ska skiljas och att han mår ganska dåligt.

Shelley peppar honom och berättar om sig själv, hur hon ska ställa upp i en tävling och bli superstjärna och att hennes kompis ska hjälpa henne med en makeover. Men det blir inte som hon tänkt sig och när hon skriver om sin katastrof till Tommo blir han arg över att hon är så självisk, varför tänker hon inte mer på hur han har det?

Till boken

 

Unga

Fånge på Alcatraz 
Marty har hamnat på det välkända fängelset Alcatraz. Han blev indragen i ett rån där han råkade skjuta två människor och hans kumpan som planerade rånet skyllde allt på Marty. Nu sitter han i fängelset och har fått andra fångars uppmärksamhet. Han är nämligen liten och smal, perfekt för att hjälpa till med en rymning. Han vill inte bli indragen i fler dumheter men Rakblads-Carter som planerar rymningen säger man inte nej till. Behöver han Martys hjälp då ska Marty hjälpa till.

Till boken