Languages

Anna tipsar deckare för barn och unga

Unga

Skuggaren 
Robert Parkman går i nian men för tillfället har han inte varit så mycket i skolan eftersom han även är privatdetektiv. Sitt kontor har han hemma och det är inte så lätt att få klienter men en dag kommer Eva Lundstedt. Hon säger att en kille på hennes skola, Rickard, förföljer henne, de har varit ihop men gjort slut och nu lämnar han henne inte ifred. Robert tar sig an fallet, luskar reda på var han bor och funderar på hur han ska skrämma honom till att sluta. I jakten på Rickard upptäcker han att grannen i huset misshandlar sin sambo. Han bestämmer sig för att ta sig an det fallet också utan att någon har bett honom.

Till boken
 

9-12 år

Kommandokusinerna 
Sandy och Simon är kusiner och firar alltid sommarloven på en ö. Simon har hört att det härjar brottslingar på ön, de kanske ska spana lite? De bildar snabbt ett kommando som de kallar Kommandokusinerna och snart får de höra att kusinen Filip fått sin båt stulen, då har de något att spana på. Kan det vara Tony som stulit den, eller Krabbfiskaren?

Till boken

 

Det mystiska huset 
Tvillingarna Tyra och Siri är oftast tillsammans med kompisen Pella. De bor på samma gata och har en granne som de kallar gubben Glader eftersom han alltid är så sur. En dag inser de att de inte sett gubben på länge och blir oroliga att han dött inne i huset, när de kikar in genom fönstret får de se en annan man. Han säger att han är son till gubben som åkt på semester men tjejerna tycker att allting verkar mystiskt, varför har han pistol till exempel? De börjar spionera på huset och dras in i ett farligt äventyr.

Till boken