E-böcker

svenska svenska
Sök e-böcker

E-böcker E-böcker

En e-bok är en bok i elektronisk form som du kan läsa på din dator, surfplatta eller på din smarta telefon. Du får låna max fem e-böcker under 28 dagar. När lånetiden är slut kan du inte längre läsa e-boken. Du behöver inte lämna tillbaka e-boken.

Iphone/Ipad

1. Börja med att skaffa ett Adobe ID.

2. Hämta och installera appen Bluefire Reader i App store.

3. Lägg till ditt Adobe ID i appen. Om sidan för Adobe ID inte öppnas automatiskt när du startat appen, klicka på "i"-ikonen och gå till "accounts" och sedan "authorize" och fyll i din information.

4. Sök den bok du vill låna i sökrutan längst upp på denna sida. Du söker nu bara bland våra e-böcker.

5. För att låna, logga in med ditt personnummer, eller numret på ditt bibliotekskort och din pinkod.

6. Klicka på den grå rutan med texten ”Ladda ner EPUB”. Du har nu laddat ned e-boken och kan läsa den offline i appen.

Android

1. Börja med att skaffa ett Adobe ID.

2. Hämta och installera appen Aldiko Book Reader i Google Play-butiken.

3. Lägg till ditt Adobe ID i appen. Om sidan för Adobe ID inte öppnas automatiskt när du startat appen, klicka på Menysymbolen i vänstra hörnet. Välj "Om" och sedan "DRM-konton" och fyll i dina Adobe-uppgifter.

7. Om boken inte öppnas i Aldiko direkt, så svep med fingret ner över skärmen och klicka på den nedladdade filen, filnamnet slutar på .acsm eller .epub, så öppnas den i Aldiko och du kan börja läsa.

PC/Mac

2. Hämta och installera Adobe digital Editions

3. Sedan kan du söka den bok du vill låna i sökrutan längst upp på denna sida. Du söker nu bara bland våra e-böcker.

4. För att låna, logga in med ditt personnummer, eller numret på ditt bibliotekskort och din pinkod.

5. Klicka på den grå rutan med texten ”Ladda ner EPUB”. Du har nu laddat ned e-boken och kan läsa den offline i appen.