Translate Translate
Du är här: Du är här:
Sök e-ljudböcker
E-ljudböcker E-ljudböcker

En strömmande e-ljudbok är en ljudbok som spelas upp via internet
Det innebär att du är ansluten till internet under det att du lyssnar på ljudboken. Ljudfilerna sparas inte ned till din hårddisk, utan strömmas allt eftersom de spelas upp. Du får låna högst 5 e-ljudböcker under 28 dagar. Du kan lyssna på e-ljudböckerna på din dator, din telefon eller din surfplatta.

För iPad/iPhone gäller:
Ljudböckerna går att lyssna på direkt i Safari. Observera att du alltid behöver gå via bibliotekets webbsida för att påbörja uppspelning av en ljudbok. Logga in på biblioteket, gå till sidan för lånade böcker och där starta uppspelningen.

För Android gäller:
För att kunna lyssna på bibliotekets ljudböcker behöver man först ladda ner appen Elib Ljudboksspelare från Play butiken. Appen kommer därefter att öppnas automatiskt och spela upp böckerna när man klickar på ”Lyssna”-länken. Observera att du alltid behöver gå via bibliotekets webbsida för att påbörja uppspelning av ljudbok, inte direkt via appen. Logga in på biblioteket, gå till sidan för lånade böcker och där starta uppspelningen som sedan sker via appen Elib Ljudboksspelare.