Ny i Sverige

Languages

Ny i Sverige

  • En kvinna sitter i en fåtölj och läser i en bok

Kom och träna svenska med oss

Vi erbjuder flera möjligheter att träna svenska tillsammans med andra. Personalen är flerspråkiga.

Under rådande omständigheter med pandemin är några av våra aktiviteter inställda tills vidare.

Våra aktiviteter

Digitalt språkcafé
Lär dig prata mer svenska. Allt du behöver är antingen en dator, surfplatta eller mobiltelefon med internetkoppling och gärna utrustad med webbkamera. För tider se "Evenemang för dig som är ny i Sverige" längre ner på sidan. 

IT-handledning
Här kan du få hjälp med din telefon, surfplatta eller dator och lära dig hur du laddar ner en app, startar ett e-postkonto och andra enklare ärenden. Ingen teknisk support. För tider se "Evenemang för dig som är ny i Sverige" längre ner på sidan.

Lättläst bokcirkel
Vi träffas och läser ur lättlästa böcker tillsammans. Personalen är flerspråkiga. För tider se "Evenemang för dig som är ny i Sverige" längre ner på sidan. Träffarna sker i Kulturmagasinet. Kontaktperson Anita Trombola. Inställt tills vidare.

Läxhjälp och språkträning
För dig som inte har svenska som modersmål. Vi ses varje torsdag i Kulturmagasinet kl. 16.00-18.00. Kontaktperson Erik NygrenInställt på plats tills vidare. 

Träna svenska
Här får du träna svenska och lära dig mer om Sverige. För tider se "Evenemang för dig som är ny i Sverige" längre ner på sidan. Träffarna sker i Kulturmagasinet. Kontaktperson: Abdullatif Haj MohammadInställt tills vidare.

Böcker på ditt modersmål

Om biblioteket saknar böcker på ditt modersmål kan vi beställa in böcker på det språket. Kontakta fjärrlån för mer information:

E-post
Telefon 060-19 18 35

Vi hjälper dig på biblioteket

Abdullatif
  • Abdullatif
  • Talar arabiska och engelska (Kulturmagasinet, Mobidig)
Amar
  • Amar
  • Talar arabiska (Stöde)
Hanieh
  • Hanieh
  • Talar persiska och dari (Kulturmagasinet, Nacksta)