Samlad information om anpassad biblioteksservice till följd av covid-19

Denna text uppdaterades 201202.

Samtliga bibliotekslokaler stänger 23 november till 13 december

På grund av skärpta råd om biblioteket som mötesplats. Perioden kan komma att förlängas. Läs om de skärpta råden i sin helhet på 1177.

Bibliotekservice

Hämta själv under den stängda perioden 23 november till 13 december

Du kan reservera böcker som vanligt via vår webb. Du kan även göra beställning via telefon, e-post eller chatt. När du fått avisering om att böcker finns att hämta kontaktar du oss för att boka tid för avhämtning. Se telefontider för respektive bibliotek.

Övriga tjänster som Take away, Boken kommer, Talboken och Fjärrlån fortsätter som tidigare.

Talboksavdelningen har telefontid måndag-fredag kl. 09:00-11:30. Nås på 060-19 20 94. Det går bra att lämna ett meddelande när telefontiden är stängd.

Kulturmagasinet

Telefontid måndag-fredag kl.9.00-17.00. Tisdag 8/12 kl.10:00-17:00, Torsdag 10/12 kl.10:00-17:00

Boka tid för avhämtning och frågor om lån: 060-19 18 26, e-post: utlaningsenhet@sundsvall.se

Beställ litteratur: 060-19 18 27 (vuxenavdelningen), 060-19 18 28 (barnavdelningen), e-post: biblioteksinfo@sundsvall.sebarnbiblioteket@sundsvall.se

Hämtning och lämning av böcker sker på baksidan av Kulturmagasinet, vid lastkajen. Använd ringklockan när du ska hämta böcker. Observera att du ska boka tid för hämtning av böcker.

Chatta med biblioteket vardagar kl.10.00-14.00.

Skaffa bibliotekskort: Saknar du bibliotekskort men vill kunna reservera böcker? Gör då först en webbansökan, reservera sedan böcker. När du får avisering om att böcker finns att hämta, tag med legitimation vid hämtningstillfället. Glöm inte att du ska boka in en hämtningstid.

Närbiblioteken

Se respektive biblioteks kontaktsida.

Mobibblan
Mobibblans låntagare får service efter överenskommelse när det gäller återlämning och utlämning av böcker. Kontakta: 070-660 42 32 eller mejla Mobibblan.

Mobidig

Mobidigs verksamhet är inställd.

Bokinkast

Följande bibliotek har bokinkast: Alnö, Bosvedjan (kl.9-15 vardagar, plastbackar utomhus på trappan. Ring innan.), Granloholm, Indal (fram till kl 21), Kvissleby, Ljustadalen, Matfors och Stöde.

Lån

Lånetiden är förlängd till 6 veckor. Antal gånger du får låna om är 3.
Du kan även låna om 7-dagarslån. Om du inte kan låna om boken via webben, kontakta biblioteket på e-post: utlaningsenhet@bibliotek.sundsvall.se, eller telefon 060-191826, 060-191827. Observera att vid kö på böcker är lånetiden två veckor om det är fler än tre personer som köar.

Take away - Få låneböckerna ända hem till dörren!

För att minska risken för smittspridning av Coronaviruset och öka servicen erbjuder biblioteken i Sundsvall Take away med hemkörning av låneböcker till dig som är 70 plus eller i riskgrupp.

Allt du behöver är ett bibliotekskort. Vill du beställa en bokpåse ringer du 060 – 19 18 27.

Du väljer om du vill ha romaner, deckare, biografier, faktaböcker, serier och även hur många böcker du vill ha. Du kan låta personalen välja ut böcker åt dig eller så beställer du specifika titlar eller böcker från särskilda författare. Om du har reserverade böcker tar vi även med dessa i bokpåsen. Lånetiden är sex veckor.

Söker du inspiration?

Bibliotekspersonalen tipsar om böcker!

Summary in english

All library facilities in Sundsvall muncipality are closing due to covid-19 starting November 23rd until December 13th.

Library service

It is possible to pick up books and return books during the closed period. You can make reservations on our website or phone 060-19 18 27 to place an order. When you receive a text message or an e-mail notification that your book is ready to be picked up give us a phone call and we will schedule a time for you to pick up your books. Contact information for each library is located on our website.

Kulturmagasinet
Between 9 am and 5 pm monday-friday you can pick up books and return books. If you want to pick up books, call 060-19 18 26, or e-mail: utlaningsenhet@sundsvall.se

Book returns

You can return books by using a slot at the following libraries: Alnö, Bosvedjan (during school hours, call the library), Granloholm, Indal (until 9 pm), Kvissleby, Ljustadalen, Matfors and Stöde. Information about Kulturmagasinet will be announced shortly.

Digital services

Biblio (e-books and e-audiobooks)

Viddla (stream movies).

Pressreader and Ztory (e-magazines).

You need a library card in order to use these services.

Loans

Due to covid-19 the check out period is now six weeks instead of four. You can now renew loans up to three times. If it's not possible for you to renew your loans on our website, please contact us for help. E-mail utlaningsenhet@bibliotek.sundsvall.se or phone us 060-191826, 060-191827.