Nyhet 5

Languages

Vårens nyheter

Här listar vi några av de böcker som är nyinköpta. Klicka på länken för att logga in och reservera titeln. Källa: Alex Författarlexikon.

Maria Adolfsson

Maria Adolfsson föddes i Stockholm där hon också är uppvuxen och fortfarande bor kvar. Som författare debuterade hon 2008 med "...alla för en", en roman om tre unga kvinnors nära vänskap, om deras vardagliga tillvaro och hur de tillsammans en dag ställs inför ett svårt etiskt avgörande. 

Maria Adolfsson är aktuell med boken Spring eller dö. 

Till boken

John Ajvide Lindqvist 

John Ajvide Lindqvist är född och uppvuxen i Stockholm. Hans debutroman "Låt den rätte komma in" filmatiserades framgångsrikt av regissör Tomas Alfredson, som erhöll en mängd utmärkelser för sitt arbete. För manus svarade John Ajvide Lindqvist själv.

John Ajvide Lindqvist är aktuell med boken Vänligheten.

Till boken

 

Jenny Colgan 

Jenny Colgan, som föddes i en liten by i Skottland, är en flitig författare. Hon har skrivit ett tjugotal romaner (varav hittills fem är översatta till svenska) och hon är dessutom barnboksförfattare, serietecknare, ståuppkomiker och manusförfattare för den populära tv-serien Doctor Who.

Jenny Colgan är aktuell med boken En evighet från dig.

Till boken

Michael Connelly 

Den amerikanske kriminalförfattaren Michael Connelly föddes i Philadelphia, men då han var tolv år gammal flyttade familjen till Fort Lauderdale i Florida.

Efter två misslyckade försök skrev Connelly sin första kriminalroman, "Svart eko" (1992, The Black Echo), i vilken han introducerade Hieronymus "Harry" Bosch, uppkallad efter den holländske 1500-talskonstnären och anställd hos polisen i Los Angeles. 

Michael Connelly aktuell med boken Oskuldens lag

Till boken

 

Peter James 

Den brittiske författaren och filmproducenten Peter James föddes i Hove och växte upp i Brighton i Sussex. Som romanförfattare debuterade han med kriminalhistorien "Dead Letter Drop" (1981).

Peter James är aktuell med boken Död vid första ögonkastet.

Till boken

 

 

Roy Jacobsen 

Roy Jacobsen är en norsk författare, född i Oslo där han växte upp i en typisk arbetarstadsdel utanför stan. Han debuterade 1982 med novellsamlingen "Fangeliv". Mycket uppmärksammad blev romanen "Det nya vattnet" (1987, Det nye vannet), som både är en studie i en avvikares psykologi, en kriminalhistoria och en samhällssatirisk roman.

Roy Jacobsen är aktuell med boken Mannen som älskade Sibirien.

Till boken

 

 

Sara Lövestam 

Författaren, radioprataren, språkvetaren och sfi-läraren Sara Lövestam är född i Uppsala. Debutromanen "Udda" (2009) är en rakt berättad historia om tre udda personer i Stockholms uteliv. Martin, butikschef på Systembolaget som attraheras av amputerade kvinnor, Paula, en benlös språkvetare och Lelle, lesbisk högstadielärare som gillar att ragga. 

Sara Lövestam är aktuell med boken Ljudet av fötter.

Till boken

 

Peter May 

Flitigt prisbelönt författare av kriminalromaner och TV-manus, född och uppvuxen i Glasgow. May debuterade med thrillern "The Reporter" (1978), delvis baserad på hans erfarenheter från tidningsvärlden.

Peter May är aktuell med boken Tyst offer.

Till boken

 

Nora Roberts 

Den amerikanska författaren Nora Roberts föddes som Eleanor Marie Robertson i Maryland. Hennes första historier refuserades, men "Vid regnbågens slut" (1981, Irish Thoroughbred) accepterades av kioskbokförlaget Silhouette books. Romanen publicerades under pseudonymen Nora Roberts, en förkortning av hennes flicknamn.

Nora Roberts är aktuell med boken Gömstället.

Till boken

Mats Strandberg 

Mats Strandberg, som numera bor i Stockholm, växte upp i Fagersta. När han var sexton-sjutton år skrev han sin första roman, och den höll på att bli utgiven. Lyckligtvis, säger han, blev han refuserad i sista utgallringen.

Sedan gjorde han flera försök, men det var när han började frilansa som journalist och krönikör 2004 som han fick tid och möjlighet att jobba med det som blev hans debut; romanen "Jaktsäsong" (2006).

Mats Standberg är aktuell med boken Konferensen

Till boken

Karin Smirnoff 

Karin Smirnoff är uppvuxen i Stockholm, men numera bosatt i Piteå. Karin Smirnoff sökte till författarskolan i Lund med det som kom att bli första kapitlet i hennes debutroman "Jag for ner till bror" (2018) och övertalades sedan av sin handledare att skriva vidare på berättelsen.

Karin Smirnoff är aktuell med boken Sockerormen.

Till boken

 

Gabriella Ullberg Westin 

Gabriella Ullberg Westin är född och uppvuxen i Hudiksvall. Efter att ha nått viss framgång med debutromanen "Ensamfjäril" (2014) sade hon 2016 upp sig från sitt jobb för att skriva på heltid.

Gabriella Ullberg Westin är aktuell med boken När vi faller.

Till boken