323212
Istanbul [Elektronisk resurs] : vandringar i Europas största stad.
Loading...
Av: Foconi, Stefan
Utgivningsår: 2018.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Dialogos :Elib [distributör]
Anmärkning:
E-bok.
Titel från e-bok.
Text
Fler utgåvor/delar:
Inne: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Istanbul är unikt, eftersom ingen annan stad gränslar två världsdelar eller har ett bättre geografiskt läge. Staden är Europas port mot Asien och vice versa. En gång en grekisk koloni, så romarnas och det Bysantinska rikets huvudstad, Osmanska imperiets kosmopolitiska centrum och idag en snabbt växande metropol med runt 15 miljoner invånare, nästan samtliga turkar och kurder. Under seklernas lopp har den hos européerna uppväckt fruktan, hat, nedlåtenhet, förakt och till sist intresse och nyfikenhet. Idag är Istanbul en första rangens angelägenhet för varje av historien och storstadslivet drabbad person. Denna bok försöker visa varför staden ser ut som den gör. I form av sex vindlande promenader i tid och rum får läsaren gå i närkamp med Istanbul och lära känna många av dess egenheter och okända skatter. Sagt om den tryckta förlagan till denna ebok: "En heltäckande guide till Istanbuls historiska kärnområde. (...) I hans (Stefan Foconis) sällskap får man det bästa av Istanbul" (Clio) "Foconi älskar Istanbul och han älskar historia. Det blir man varse efter några få sidor. Häpnadsväckande och talande statistik är också något som han med stor förtjusning målar sin Istanbultavla med" (Torun Börtz, Kristianstadsbladet) "Det är ingen traditionell resehandbok, utan ett komplement för den som önskar fördjupad insikt och förståelse. Läses med behållning även om man endast besöker staden i fantasin." (Etienne Edberg, BTJ) "Ett imponerande arbete inom sitt genre. Det är också en mycket vackert formgiven bok, lagom stor och fint illustrerad med kartor över alla de stadsdelar Stefan Foconi valt att vandra i, och med varsamt skuggade, stämningsfulla fotografier av Istanbuls gatuliv och sevärdheter." (Tidningen Kulturen) "lustfylld läsning, absolut värd att också rekommendera till var och en som råkar vara på väg dit eller bara är intresserad i allmänhet. (...) vackert formgiven" (SvD)/Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

362379
Författare Karlsson, Ingmar
312444
Författare Erdoğan, Aslı
293121
Författare Sidea, Emanuel
311624
Författare Akyol, Çiğdem
306163
Författare Goldman, Anita
264385
Författare Karlsson, Ingmar
336956
Författare Sahin, Helin
281048
Författare Thulin, Camilla
264596
Författare Mahloujian, Azar
278669
Författare Sohlman, Eva
296548
Författare Gustafsson, Lars
270705
Författare Delblanc, Sven
259938
Författare Willis, Göran
287585
Författare Bengtsson, Lasse
295338
Författare Kyrklund, Willy
258444
Författare Nilsson, Holger
261863
Författare Azar, Michael
270058
Författare Hjärpe, Jan
261565
Författare Karlsson, Ingmar
311524
Författare Karlsson, Ingmar

Om författaren

Foconi, Stefan
Foto: Ola Erikson / Forflex

Foconi, Stefan (1955 - )

Stefan Foconi är född 1955 i Uppsala. Det italienskklingande namnet kommer från fadern som är italienare, mamman är svenska. I Umbrien kring staden Foligno norr om Rom har Stefan Foconi sina rötter, därifrån reste hans far på 1950-talet till Sverige och Uppsala. Foconi har alltid velat bli författare och läst böcker och skrivit varje dag sedan

Reservera en bok

Så här reserverar du:
1. Klicka på knappen Reservera, eller knappen Logga in för att reservera titeln. Om du inte redan är inloggad måste du logga in för att kunna genomföra reservationen och sedan klicka på knappen Reservera.
2. Välj vilket bibliotek du vill hämta boken på.
3. Klicka på OK. När din bok är klar att hämta får du ett meddelande via e-post, brev eller SMS

Språk

Sök vidare