SAS ghost patrol [Elektronisk resurs] : brittisk elitstyrka i naziuniform : [ett av andra världskrigets hemligaste uppdrag] / Damien Lewis ; översättning av Thomas Grundberg.

335803
SAS ghost patrol [Elektronisk resurs] : brittisk elitstyrka i naziuniform : [ett av andra världskrigets hemligaste uppdrag] / Damien Lewis ; översättning av Thomas Grundberg.
Loading...
Av: Lewis, Damien
Utgivningsår: 2018.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Upplaga: 1. uppl.
Förlag: Nona ;Elib [distributör]
Anmärkning:
E-bok.
Titel från e-bok.
Text
Originaltitel: SAS ghost patrol
Innehållsbeskrivning
Rafflande om ett av andra världskrigets hemligaste uppdrag. Förklädda i nazistuniformer infiltrerade brittiska elitsoldater fienden för att kunna utföra en överraskningsattack. Erövringen av den nazistockuperade hamnen i libyska Tobruk, 1942, är en av de fräckaste och mest våghalsiga militäroperationerna under andra världskriget - kanske någonsin. Den är också hittills oberättad. Den hemliga operationen innehåller allt man kan önska av mod, kamratskap, dårskap och tragik. Det är också en berättelse om att överleva under de mest extrema omständigheter - där minsta felsteg kan leda till katastrof. Endast Churchill själv och en liten krets i det högsta militära styret kände till detta topphemliga självmordsuppdrag. Hemlighetsmakeriet har gjort den fantastiska historien tämligen okänd fram till idag. Nu har den fått sin rättmätiga skildrare i Damien Lewis, som återgivit dess autenticitet och dramatiska drivkraft - inte minst tack vare de exceptionella personligheter som vi får möta i berättelsen, som trots att den bär den mytologiska hjältesagans signum verkligen är sann. Damien Lewis är militärhistoriker, författare och före detta engelsk krigskorrespondent. Han har ett dussintal succéböcker i bagaget, bl.a. Zero Six Bravo, War Dog och Operation Man Hunt - den senare om jakten på den ryske vapenhandlaren Viktor Bout. Hans böcker om krigets offer, Slave och Tears of the Desert, har vunnit en lång rad priser. Den mångsidige Lewis skriver även thrillers, tv- och filmmanus./Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

261201
Författare Connor, Ken
306264
Författare Marcus, Tom
271343
Författare Agrell, Wilhelm
271378
261173
Författare Ericson, Lars
373646
Författare Nordland, Hugo
259963
Författare Lahger, Håkan
290846
Författare Alfredson, Hans
318841
Författare Pettersson, Gunnar
343318
261301
Författare Enoksen, Lars Magnar
305292
Författare Hakelius, Johan
322663
Författare Bythell, Shaun
358201
Författare Högberg, Britta
390506
Författare Oscarsson, Ylva
308332
Författare Præstegaard, John
262187
275083
Författare Myrdal, Alva
307174
Författare Niva, Erik

Om författaren

Hittade ingen författarinformation.

Reservera en bok

Så här reserverar du:
1. Klicka på knappen Reservera, eller knappen Logga in för att reservera titeln. Om du inte redan är inloggad måste du logga in för att kunna genomföra reservationen och sedan klicka på knappen Reservera.
2. Välj vilket bibliotek du vill hämta boken på. Har du ett förvalt hämtställe behöver du inte göra ett aktivt val. Förvalt hämtställe går att välja under ”mina uppgifter”. Om du bara vill stå i kö på boken under en viss period kan du justera perioden via datumväljaren.
3. Klicka på OK. När din bok är klar att hämta får du ett meddelande via e-post, brev eller SMS

Språk

Sök vidare