338151
Inlandsbanan [Elektronisk resurs] : roman / Erik Beckman.
Loading...
Av: Beckman, Erik, 1935-1995.
Utgivningsår: 2018.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: ModernistaElib [distributör]
Anmärkning:
E-bok.
Titel från e-bok.
Text
Fler utgåvor/delar:
Inne: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Inlandsbanan är Erik Beckmans femte bok, efter två diktsamlingar och romanerna Någon något och Hertigens kartonger . Inlandsbanan är på många sätt Beckman (1935-1995) som Beckmycknast eller Beckmest. Helt enkelt Bäst, skulle jag själv säga: Inlandsbanan som hela den svenska modernismens främsta byggnadsverk och högsta punkt över havet. Lika komplex som den är självklar, lika ny nu som 1967. Möjlig att långsamt läsa tur-och-retur hur många gånger som helst, men också väl värd en enkel resa i Beckmanisk maxfart. [...] Och det är verkligen en ytterst bra roman, en gripande, en stor, och det där med att den skulle vara så förbannat märklig kan man egentligen strunta i. [ur Malte Perssons förord] Erik Beckman föddes 1935 i Vänersborg. Han debuterade 1954 med diktsamlingen Farstu . Pressröster: Det är det svenska språket som utsätts för den omildaste behandling det någonsin drabbats av. Och det kan bara göras av en författare som behärskar det bättre än någon annan. Jan Arnald, Göteborgs-Posten En läromästare lika omöjlig att imitera som låta bli att inspireras av. Jan Karlsson, Kristianstadsbladet/Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

338243
Författare Beckman, Erik

Liknande titlar

Om författaren

Beckman, Erik
Foto: Ulla Montan

Beckman, Erik (1935 - 1995)

Svensk författare, född i Vänersborg men uppväxt i värmländska Rämmen där fadern var präst. Han tog en fil.mag. 1961 och arbetade därefter som folkhögskolelärare. Han bedrev också musikstudier. Erik Beckman har kallats en "språklig sabotör". Hans författarskap karakteriseras av ett anarkistiskt uppror mot konventionerna, vare sig det handlar om

Reservera en bok

Så här reserverar du:
1. Klicka på knappen Reservera, eller knappen Logga in för att reservera titeln. Om du inte redan är inloggad måste du logga in för att kunna genomföra reservationen och sedan klicka på knappen Reservera.
2. Välj vilket bibliotek du vill hämta boken på.
3. Klicka på OK. När din bok är klar att hämta får du ett meddelande via e-post, brev eller SMS

Språk

Sök vidare

Författare