Tatueraren i Auschwitz [Elektronisk resurs] / Heather Morris ; översatt av Tomas Håkanson.

342754
Tatueraren i Auschwitz [Elektronisk resurs] / Heather Morris ; översatt av Tomas Håkanson.
Loading...
Av: Morris, Heather
Utgivningsår: 2018.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Nona ;Elib [distributör]
Anmärkning:
E-bok.
Titel från e-bok.
Text
Originaltitel: The tattooist of Auschwitz
Innehållsbeskrivning
Lale Sokolov kommer till Auschwitz-Birkenau 1942. Han beordras att tatuera de medfångar som märkts ut för att de ska få leva , det vill säga arbeta sig till döds i stället för att gasas ihjäl direkt. Lale stålsätter sig och utför sin uppgift med mekanisk effektivitet, men en dag står en ung kvinna framför honom - och när han möter hennes blick gör hans hjärta en volt i bröstet. Han blir blixtförälskad och bestämmer sig för att inte bara överleva lägret själv, utan också se till att den unga kvinna han just ska tatuera också ska göra det. Hennes namn är Gita. Lale inser tidigt vilket öde han och de andra i lägret är på väg att möta, men han bestämmer sig ändå för att leva livet fullt ut och bevara sin värdighet. Den gnistan tänder även Gita och en oförglömlig kärlekshistoria som övervinner koncentrationslägrets omänskliga förhållanden tar sin början. Heather Morris är född i Nya Zeeland men bor numera i Melbourne, Australien. 2003 presenterades hon för en äldre gentleman , som sades ha en historia att berätta. Dagen hon mötte Lale Sokolov förändrade bådas liv och allteftersom deras vänskap växte anförtrodde Lale Heather Morris sina innersta hemligheter ur sitt liv som lägerfånge och tatuerare. Berättelsen blev så småningom hennes debutroman, Tatueraren från Auschwitz, som fått ett fantastiskt mottagande och alltjämt stigande försäljningssiffror. Heather Morris gestaltar Lale och Gitas kärlekshistoria trovärdigt och ömsint. Bara det faktum att förälskelse och kärlek kan uppstå och överleva i förintelselägret Auschwitz gör den här berättelsen unik./Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

373604
Författare Morris, Heather

Liknande titlar

348565
Författare Shattuck, Jessica
369553
Författare Dronfield, Jeremy
261152
Författare Erkelius, Per Agne
322679
Författare Boyne, John
314868
Författare Axelsson, Majgull
373604
Författare Morris, Heather
355140
Författare Correa, Armando Lucas
387697
Författare Kraus, Otto B
365722
Författare Wind, E. de
338572
Författare Dyer, Ashley
272094
Författare Anglada, Maria Àngels
260932
Författare Martel, Yann
384180
Författare Einhorn, Lena
260192
Författare Zubicky, Sioma
276232
Författare Nilsson, Karl Johan
262151
Författare Kimselius, Kim M
270625
Författare Paulrud, Anders
372636
Författare Trus, Helena
386517
Författare Wiman, Björn
365659
Författare Verständig Axelius, Natalie

Om författaren

Morris, Heather

Morris, Heather (1953 - )

Heather Morris är född och uppvuxen på en farm i det lilla samhället Te Awamutu på Nya Zeeland. Tillsammans med fyra bröder växte hon upp omgiven av fyra generationers släktingar. Som barn älskade hon att simma och spela tennis men också att läsa om främmande exotiska länder och att drömma sig bort genom att hitta på egna historier. När Heather

Reservera en bok

Så här reserverar du:
1. Klicka på knappen Reservera, eller knappen Logga in för att reservera titeln. Om du inte redan är inloggad måste du logga in för att kunna genomföra reservationen och sedan klicka på knappen Reservera.
2. Välj vilket bibliotek du vill hämta boken på. Har du ett förvalt hämtställe behöver du inte göra ett aktivt val. Förvalt hämtställe går att välja under ”mina uppgifter”. Om du bara vill stå i kö på boken under en viss period kan du justera perioden via datumväljaren.
3. Klicka på OK. När din bok är klar att hämta får du ett meddelande via e-post, brev eller SMS

Språk

Sök vidare