346149
Skuggornas klubb [Elektronisk resurs] : återutgivning av text från 1918.
Loading...
Av: Riverton, Stein,
Utgivningsår: 2019.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Klassiska deckare ;Elib [distributör]
Anmärkning:
E-bok.
Titel från e-bok.
Text
Originaltitel: Skyggerne
Inne: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
En polis får tips om att en terrorist är på väg till hans stad för att mörda en besökande furste. Han hittar snabbt den misstänkte, Nagimoff, och börjar förfölja honom. Det här tar honom till några av Oslos lyxigaste hotell och sedan ut på en järnvägstur ut på landsbygden. Detektiven vet att attentatsmännen har bråttom eftersom den besökande fursten bara ska stanna i någon dag. Den här texten skrevs av den norske författaren Sven Elvestad (1884-1934) och publicerades under pseudonymen Stein Riverton. Hans böcker blev snabbt mycket populära och såldes i miljonupplagor, de var framför allt storsäljare i Norge, Sverige och Tyskland. Detektiven i den här berättelsen nämns aldrig med namn men den handlar troligen om Asbjörn Krag, en polis som senare blir en mycket berömd privatdetektiv. Författaren skrev mer än ett 50-tal böcker och noveller om Asbjörn Krag som framför allt löser brott i hemstaden Oslo (Kristiania). Han är en mästare i förklädnader och tvekar inte att ge sig in i strider. Den här boken publicerades år 1918 med titeln Skuggornas klubb. Detektivroman . I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och utan ändringar; alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits. Eftersom den här texten skrevs redan i början av 1900-talet har vi också kompletterat texten med en ordlista över sådana ord och namn som kan vara svåra att känna till i dag./Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

334717
Författare Riverton, Stein
340518
Författare Riverton, Stein
346160
Författare Riverton, Stein
341671
Författare Riverton, Stein

Liknande titlar

Om författaren

Riverton, Stein

Riverton, Stein (1884 - 1934)

Norrmannen Sven Elvestad – känd under pseudonymen Stein Riverton, som han här kommer att kallas – var en av hemlandets mest uppskattade författare och journalister under 1900-talets första decennier. Hans kriminalhistorier hade stora framgångar även i främst Sverige, Danmark och Tyskland. Än i dag är han omdebatterad: han var en kontroversiell och

Reservera en bok

Så här reserverar du:
1. Klicka på knappen Reservera, eller knappen Logga in för att reservera titeln. Om du inte redan är inloggad måste du logga in för att kunna genomföra reservationen och sedan klicka på knappen Reservera.
2. Välj vilket bibliotek du vill hämta boken på.
3. Klicka på OK. När din bok är klar att hämta får du ett meddelande via e-post, brev eller SMS

Språk

Sök vidare

Författare