5-minuters deckare. Leo Carring: Ett djärvt spel. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1924 [Elektronisk resurs].

359461
5-minuters deckare. Leo Carring: Ett djärvt spel. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1924 [Elektronisk resurs].
Loading...
Av: Duse, S. A
Utgivningsår: 2019.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Bokförlaget Klassiska deckareElib [distributör]
Anmärkning:
E-bok.
Titel från e-bok.
Text
Inne: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Mästerdetektiven Leo Carring och hans vän, journalisten Thorne, sitter och diskuterar brottsbekämpande. Under samtalet erkänner Carring att han inte skyr några medel för att få en bov att erkänna. För att bevisa hur framgångsrik han kan vara berättar han om en inbrottsstöld han löste hos en godsägare. Det här är en av de många korta novellerna om den svenske privatdetektiven Leo Carring som publicerades i svenska dagstidningar. Novellen ingår i vår serie 5-minuters deckare som är korta och snabblästa. Berättelserna om Carring startade den första svenska deckarvågen och han kallas ofta för Sveriges Sherlock Holmes . De flesta äventyr med detektiven Leo Carring utspelar sig i Stockholm, förutom spännande skildringar av dåtidens brottslighet i huvudstaden så får man också också en inblick i den tidens nöjes- och vardagsliv. Författare till texten är Samuel August Duse (1873-1933). Han började karriären som yrkesofficer vid artilleriet och skrev sina första böcker om sin äventyrliga expedition till Antarktis år 1901. Hans största succé kom med böckerna om Leo Carring, som gavs ut i mängder av upplagor och som också översattes till ett dussintal olika språk. Den här texten publicerades ursprungligen i februari år 1924 i tidningen Provinstidningen Dalsland med titeln Ett djärvt spel. Detektivhistoria ./Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

333970
Författare Duse, S. A
334965
Författare Duse, S. A

Liknande titlar

Om författaren

Hittade ingen författarinformation.

Språk