Osebol [Elektronisk resurs] / Marit Kapla.

361374
Osebol [Elektronisk resurs] / Marit Kapla.
Loading...
Av: Kapla, Marit
Utgivningsår: 2019.
Språk: Svenska
Medietyp: E-ljudbok
Förlag: Teg PublishingElib [distributör]
Anmärkning:
E-ljudbok (strömmande)
Titel från e-ljudbok.
Ljud
Innehållsbeskrivning
Osebol är en by vid Klarälven i norra Värmland. Sedan mitten på förra seklet har många flyttat härifrån, i takt med att skogsbruket har automatiserats och Sveriges befolkning alltmer koncentreras till storstäderna. Affären har lagt ner, slalombacken är igenväxt och bron över älven har stängts för trafik. Samtidigt pågår livet. Här bor både sådana som ärvt gårdarna i generationer och sådana som flyttat hit från när och fjärran. Människor åldras och barn växer upp. Osebol är en intervjubok av journalisten Marit Kapla som är uppvuxen i Osebol. Hon har intervjuat så gott som alla av de cirka 40 vuxna invånare mellan 18 och 92 år som bor i byn nu. Deras livsberättelser ger en mångfasetterad bild av livet i en värmländsk by, förr, nu och med tankar om framtiden. Människors sorg, glädje, oro och humor färgar en detaljerad, personlig och levande gestaltning av svensk - och global - nutidshistoria./Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

375786
Författare Frick, Lennart W
346011
Författare Persson, Åke
337936
Författare Ramklint, Ulla Britta
370413
Författare Hultén, Gösta
265605
Författare Karlsson, Petter
376110
Författare Gartéus, Madeleine
324444
Författare Eriksson, Natalie
337894
Författare Knopp, Guido
337895
Författare Knopp, Guido
334078
Författare Sigmund, Anna Maria
335009
Författare Sigmund, Anna Maria

Om författaren

Kapla, Marit
Foto: Ola Erikson / Forflex (2020)

Kapla, Marit (1970 - )

Marit Kapla är uppvuxen i den lilla byn Osebol vid Klarälven i norra Värmland. Hennes pappa fick arbete som lärare vid Klarälvdalens folkhögskola i den närbelägna orten Stöllet samma år som Marit föddes och familjen bosatte sig i Osebol. Efter gymnasiet i Torsby läste hon journalistik i Stockholm och arbetade en tid som journalist i Värmland innan

Reservera en bok

Så här reserverar du:
1. Klicka på knappen Reservera, eller knappen Logga in för att reservera titeln. Om du inte redan är inloggad måste du logga in för att kunna genomföra reservationen och sedan klicka på knappen Reservera.
2. Välj vilket bibliotek du vill hämta boken på. Har du ett förvalt hämtställe behöver du inte göra ett aktivt val. Förvalt hämtställe går att välja under ”mina uppgifter”. Om du bara vill stå i kö på boken under en viss period kan du justera perioden via datumväljaren.
3. Klicka på OK. När din bok är klar att hämta får du ett meddelande via e-post, brev eller SMS

Språk