370530
Överflödet - fabriken [Elektronisk resurs].
Loading...
Av: Kaplan, Leslie, 1943-
Utgivningsår: 2020.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Modernista
Anmärkning:
E-bok.
Originaltitel: L'excès-l'usine
Fler utgåvor/delar:
Inne: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Överflödet fabriken är likt en graviditet uppdelad i nio avdelningar ([ignorekretsar) och utgör en poetisk undersökning av fabriken; fabriken betraktad som ett eget universum, som tid, rum, språk och liv. Det är en hotfull realitet som framstår som både ogripbar och obegriplig. Det feminina jaget i diktsamlingen lämnar plats för ett passivt men observerande [ignoreman och det egentliga subjektet är fabriken som blir föremål för objektiva beskrivningar i korta men suggestiva prosastycken. I boken ingår ett avslutande samtal mellan Leslie Kaplan och Marguerite Duras. Leslie Kaplan är född 1943 i New York, men uppväxt och bosatt i Paris och skriver på franska. Som många andra franska intellektuella började hon arbeta på fabrik 1968. 1982 debuterade hon med diktsamlingen L'excès l'usine (Överflödet fabriken). Förutom poesi har hon skrivit romaner, dramatik och en mängd essäer om litteratur, film, psykoanalys och filosofi. Pressröster [ignoreSällan hittar man en bok som skildrar världen så fullständigt nytt. Detta är på en och samma gång en spröd diktsvit om människans villkor och en flammande rapport från franska fabriksgolv. Stefan Jonsson, Dagens Nyheter [ignore...som skildring av industrialismens nav, saknar Kaplans bok sitt motstycke. Jesper Olsson, Svenska Dagbladet [Elib].

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

Om författaren

Kaplan, Leslie

Kaplan, Leslie (1943 - )

Den franska författaren, essäisten och dramatikern Leslie Kaplan är född i Brooklyn, New York. Hennes far fick arbete på amerikanska ambassaden i Paris och som tvååring flyttade hon dit och växte upp i Frankrike. Hon studerade filosofi, historia och psykologi vid universitetet i Sorbonne. 1968 gick hon med i studentrörelsen och tog politisk ställni

Reservera en bok

Så här reserverar du:
1. Klicka på knappen Reservera, eller knappen Logga in för att reservera titeln. Om du inte redan är inloggad måste du logga in för att kunna genomföra reservationen och sedan klicka på knappen Reservera.
2. Välj vilket bibliotek du vill hämta boken på.
3. Klicka på OK. När din bok är klar att hämta får du ett meddelande via e-post, brev eller SMS

Språk

Sök vidare

Författare
Ämnesord