372210
Två sidor av samma mynt? [Elektronisk resurs] : folkbildning och yrkesutbildning vid de nordiska folkhögskolorna / Fay Lundh Nilsson & Anders Nilsson (red.).
Loading...
Utgivningsår: 2020.
Språk: Svenska, Norska, Danska
Medietyp: E-bok
Förlag: Nordic Academic Press ;Elib [distributör]
Anmärkning:
E-bok.
Titel från e-bok.
Text
Innehållsbeskrivning
I den nordiska folkhögskolan har det alltid funnits ett inslag av praktisk skolning: exempelvis har lantmän och fritidsledare kunnat få sin utbildning där. Men de praktiska utbildningarna var länge en icke-fråga när folkbildningsforskningen satte fart. I Två sidor av samma mynt? belyser en grupp nordiska forskare spänningen mellan folkbildning och yrkesutbildning och lyfter fram hur förhållandet mellan inriktningarna utvecklats över tiden. Författarna gör nedslag i folkhögskolornas konkreta verklighet, bland timplaner och pedagogiska ideal, från mitten av 1800-talet till idag. Texterna spänner över stora områden tidsmässigt, geografiskt och ämnesmässigt, och pekar på såväl gemensamma drag som skillnader i verksamheten hos de nordiska folkhögskolorna. Tidigare forskning om folkhögskolorna har präglats av skolformens folkbildande karaktär. Fokus har legat på arvet efter den inflytelserike danske prästen och föregångaren N. F. S. Grundtvig, och på betoningen av folkhögskolan som en väg till ett aktivt medborgarskap. I Två sidor av samma mynt? nyanserar och fördjupar skribenterna den gängse bilden av den nordiska folkhögskolan av igår och idag. Medverkande: Mette Eriksen Havsteen Mikkelsen Hans Henrik Hjermitslev Ove Korsgaard Inger Landström Fay Lundh Nilsson Anders Nilsson Erik Nylander Anna Norholm Lundin Pål Henning Bodtker Walstad Christine Zeuner/Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

334200
Författare Hyldgaard Nankler, Clara
333882
Författare Dolve, Ingebjørg
346422
Författare Sandgren, Petter
284632
Författare Westberg, Johannes
259242
Författare Frykman, Jonas
259174
Författare Engberg, Johanna
269985
Författare Schånberg, Ingela
274185
Författare Freij, Laila
309420
309493
Författare Larsson, Anna
263255
Författare Glöckler, Heinz
269476
Författare Hellström, Lars

Om författaren

Reservera en bok

Så här reserverar du:
1. Klicka på knappen Reservera, eller knappen Logga in för att reservera titeln. Om du inte redan är inloggad måste du logga in för att kunna genomföra reservationen och sedan klicka på knappen Reservera.
2. Välj vilket bibliotek du vill hämta boken på.
3. Klicka på OK. När din bok är klar att hämta får du ett meddelande via e-post, brev eller SMS

Språk