Berömda svenskar i världen [Elektronisk resurs] / Lennart W. Frick.

375786
Berömda svenskar i världen [Elektronisk resurs] / Lennart W. Frick.
Loading...
Av: Frick, Lennart W
Utgivningsår: 2020.
Språk: Svenska
Medietyp: E-ljudbok
Förlag: Historiska mediaElib [distributör]
Anmärkning:
E-ljudbok (strömmande)
Titel från e-ljudbok.
Ljud
Innehållsbeskrivning
I Berömda svenskar i världen möter vi några personer med den där extra lyskraften, som har utmärkt sig på den nationella och den internationella arenan. De har verkat under olika tidsepoker inom områden som religion, kultur, vetenskap och politik. Lennart W. Fricks personliga urval återger spännande och dramatiska levnadsöden. Bland andra berättar han om den heliga Birgitta som i allra högsta grad har satt Sverige på kartan, medan upptäckaren Sven Hedin förde in världen i de svenska vardagsrummen. Raoul Wallenberg räddade liv genom hjältemodiga insatser, vilket också Elsa Brändström gjorde som Sibiriens ängel när hon hjälpte krigsfångar i Ryssland. Greta Garbo bedårade på filmduken medan Jussi Björlings tenor förförde på scen och på grammofon. Sammantaget ger författaren en bild av personernas internationellt uppmärksammade gärningar men skildrar även berömmelsens avigsida./Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

386333
Författare Frick, Lennart W

Liknande titlar

346011
Författare Persson, Åke
337936
Författare Ramklint, Ulla Britta
370413
Författare Hultén, Gösta
361374
Författare Kapla, Marit
265605
Författare Karlsson, Petter
376110
Författare Gartéus, Madeleine
324444
Författare Eriksson, Natalie
337894
Författare Knopp, Guido
337895
Författare Knopp, Guido
334078
Författare Sigmund, Anna Maria
335009
Författare Sigmund, Anna Maria

Om författaren

Frick, Lennart
Foto: Ola Erikson / Forflex

Frick, Lennart (1939 - )

Svensk författare, journalist och förlagsman m.m., född i Ytterturingen i Ånge kommun, där han växte upp i ett frikyrkligt hem - fadern var predikant i pingströrelsen. Lennart Frick tog realexamen 1956, men hoppade sedan av gymnasiet i första ring. I stället började han en journalistiska bana, först på Nordsvenska Dagbladet i Skellefteå och sedan p

Reservera en bok

Så här reserverar du:
1. Klicka på knappen Reservera, eller knappen Logga in för att reservera titeln. Om du inte redan är inloggad måste du logga in för att kunna genomföra reservationen och sedan klicka på knappen Reservera.
2. Välj vilket bibliotek du vill hämta boken på. Har du ett förvalt hämtställe behöver du inte göra ett aktivt val. Förvalt hämtställe går att välja under ”mina uppgifter”. Om du bara vill stå i kö på boken under en viss period kan du justera perioden via datumväljaren.
3. Klicka på OK. När din bok är klar att hämta får du ett meddelande via e-post, brev eller SMS

Språk

Sök vidare