Vitsvit [Elektronisk resurs].

377944
Vitsvit [Elektronisk resurs].
Loading...
Av: Farrokhzad, Athena
Utgivningsår: 2017.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Albert Bonniers förlagElib [distributör]
Anmärkning:
E-bok.
Titel från e-bok.
Text
Innehållsbeskrivning
I Athena Farrokhzads diktsamling Vitsvit turneras utsagor om våld och vithet, i en dialog mellan familjemedlemmar som är bundna till varandra genom revolutionens och migrationens erfarenhet. Diktjaget kommer endast till tals genom de citat som hon placerat i familjens munnar, citat där hon omväxlande anklagas och tas i försvar. Vitsvit är ett körverk som aldrig låter frågan om ursprung och ansvar stelna till ett svar, som gång på gång skriver fram repressionens förödande grundvillkor: Min bror sa: Det enda språk du kan fördöma förgripelsen på är förgriparens språk / och förgriparens språk är ett språk som uppfanns för att rättfärdiga förgripelsen". Omslagsformgivare: Pascal Prosek/Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

371382
Författare Farrokhzad, Athena

Liknande titlar

Om författaren

Farrokhzad, Athena
Foto: Ola Erikson / Forflex (2014)

Farrokhzad, Athena (1983 - )

Poeten, litteraturkritikern och översättaren Athena Farrokhzad är uppvuxen i Göteborg. Hon undervisar på folkhögskolan Biskops-Arnös skrivarlinje. 2007 började hon skriva kulturartiklar och recensioner i Aftonbladet. Hon är bosatt i Stockholm. Athena Farrokhzad gjorde sig först känd som livepoet i Göteborg. Under 2007-09 var hon konstnärlig leda

Reservera en bok

Så här reserverar du:
1. Klicka på knappen Reservera, eller knappen Logga in för att reservera titeln. Om du inte redan är inloggad måste du logga in för att kunna genomföra reservationen och sedan klicka på knappen Reservera.
2. Välj vilket bibliotek du vill hämta boken på.
3. Klicka på OK. När din bok är klar att hämta får du ett meddelande via e-post, brev eller SMS

Språk

Sök vidare

Författare