Falla [Elektronisk resurs] : (Eurydike) / Agneta Enckell.

378444
Falla [Elektronisk resurs] : (Eurydike) / Agneta Enckell.
Loading...
Av: Enckell, Agneta
Utgivningsår: 2020.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Nirstedt/litteraturElib [distributör]
Anmärkning:
E-bok.
Titel från e-bok.
Text
Inne: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Falla (Eyrudike) är Agneta Ecknells tredje diktsamling från 1991, nominerad till Finlandiapriset, här i ny utgåva på N/L:s poesibibliotek, med förord av översättaren och litteraturkritikern John Swedenmark. Det är en mångfald av förhållningssätt till livet (och enkannerligen till kvinnligheten) som passerar förbi på sextio sidor, som känns som många fler. Teman återkommer i olika sammanhang och tonarter, till exempel kvinnomord och fotografering, medan andra infall är mer aparta och ändå fogar in sig i helheten (...) Men soloinstrumentet är ändå verbet falla och dess avledningar, som återkommer hur många gånger som helst... Ur John Swedenmarks förord. AGNETA ECKNELL är en finlandssvensk poet och mottagare av bland annat Lydia och Herman Erikssons stipendium och Gerard Bonniers lyrikpris. N/L:s poesibibliotek är en serie för återutgivning av diktsamlingar på svenska från alla tider, alltså inte urvals- eller samlingsvolymer utan originaldiktverk i deras helhet. Fem nya böcker per säsong planeras i serien, det vill säga femton om året, i vacker formgivning av Nina Ulmaja./Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

Om författaren

Enckell, Agneta
Foto: Patrick Kosk

Enckell, Agneta (1957 - )

Den finlandssvenska poeten Agneta Enckell är född i Helsingfors, men tillbringade fem betydelsefulla år i Sverige under uppväxten. Fadern är essäisten och psykoanalytikern Mikael Enckell och hennes farfar är poeten Rabbe Enckell. Hon är hum.kand med svensk litteratur som huvudämne och har studerat filosofi och historia. Dessutom har hon arbetat bla

Reservera en bok

Så här reserverar du:
1. Klicka på knappen Reservera, eller knappen Logga in för att reservera titeln. Om du inte redan är inloggad måste du logga in för att kunna genomföra reservationen och sedan klicka på knappen Reservera.
2. Välj vilket bibliotek du vill hämta boken på. Har du ett förvalt hämtställe behöver du inte göra ett aktivt val. Förvalt hämtställe går att välja under ”mina uppgifter”. Om du bara vill stå i kö på boken under en viss period kan du justera perioden via datumväljaren.
3. Klicka på OK. När din bok är klar att hämta får du ett meddelande via e-post, brev eller SMS

Språk

Sök vidare

Författare