Sveriges nya miljardärer [Elektronisk resurs]. 8. Stina Ehrensvärd - drottningen av Silicon Valley.

379439
Sveriges nya miljardärer [Elektronisk resurs]. 8. Stina Ehrensvärd - drottningen av Silicon Valley.
Loading...
Av: Mauno Pettersson, Jon, 1989-
Utgivningsår: 2020.
Språk: Svenska
Medietyp: E-ljudbok
Förlag: Natur & kultur
Anmärkning:
E-ljudbok (strömmande)
Omfång: 1 tim., 7 min.
Inne: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Sveriges nya miljardärer del 8 - Stina Ehrensvärd - drottningen av Silicon Valley Sverige har i dag fler miljardärer än någonsin tidigare. Men det är inte i finansvärlden eller industrin som den nya eliten växer fram. Istället är det en ny generation av superentreprenörer som tar över. Många av dem startade med två tomma händer - och en idé. Framgångssagor som Spotify, Klarna och Izettle är bara toppen av detta isberg. Just nu formas en helt ny ekonomi, där riskkapital och gränslöshet dominerar. Men vilka är egentligen människorna bakom de nya svenska miljardbolagen? Vad driver dem? Och vad händer med ett samhälle när gamla strukturer slås sönder av digitala banbrytare? I Sveriges nya miljardärer skildrar de prisbelönta journalisterna Erik Wisterberg och Jon Mauno Pettersson de nya makthavarna och detta historiska skifte med en kritisk och nyfiken blick. Det är en berättelse om vinnare, men också förlorare. De som intervjuas i boken är: Sebastian Siemiatkowski (Klarna), Henrik Persson Ekdahl (Optimizer invest), Pär Svärdson (Adlibris och Apotea), Stina Ehrensvärd (Yubico), Niklas Adalberth (Klarna och Norrsken), Jacob de Geer (Izettle), Fredrik Wester (Paradox Interactive), Daniel Ek (Spotify och Advertigo), Martin Lorentzon (Spotify och Tradoubler), Susanne Najafi (Eleven och Backing Minds), Sara Wimmercranz (Footway och Backing Minds), Jarno Vanhatapio (Nelly och Nakd), Niklas Östberg (Delivery Hero, ägare av Foodora och Onlinepizza), Isabella Löwengrip (Löwengrip Beauty), Theodore Bergqvist (Paradox Interactive och Gamers Gate), Erik Bergman (Catena Media och Great.com), Douglas Roos (Ladbrokes och Nyheter24-gruppen) och Anders Ström (Unibet). "I rappt berättade avsnitt möter vi i denna reportagebok olika entreprenörer och deras väg till framgång och rikedom ... Vem som helst kan bli miljardär i dagens Sverige, slår ekonomijournalisterna Jon Mauno Pettersson och Erik Wisterberg fast i sin nya, läsvärd.

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

375786
Författare Frick, Lennart W
346011
Författare Persson, Åke
337936
Författare Ramklint, Ulla Britta
370413
Författare Hultén, Gösta
361374
Författare Kapla, Marit
265605
Författare Karlsson, Petter
376110
Författare Gartéus, Madeleine
324444
Författare Eriksson, Natalie
337894
Författare Knopp, Guido
337895
Författare Knopp, Guido
330645
Författare Sigmund, Anna Maria
334078
Författare Sigmund, Anna Maria

Om författaren

Hittade ingen författarinformation.

Reservera en bok

Så här reserverar du:
1. Klicka på knappen Reservera, eller knappen Logga in för att reservera titeln. Om du inte redan är inloggad måste du logga in för att kunna genomföra reservationen och sedan klicka på knappen Reservera.
2. Välj vilket bibliotek du vill hämta boken på. Har du ett förvalt hämtställe behöver du inte göra ett aktivt val. Förvalt hämtställe går att välja under ”mina uppgifter”. Om du bara vill stå i kö på boken under en viss period kan du justera perioden via datumväljaren.
3. Klicka på OK. När din bok är klar att hämta får du ett meddelande via e-post, brev eller SMS

Språk