Nattmannen [Elektronisk resurs] / Ingela Strandberg.

385312
Nattmannen [Elektronisk resurs] / Ingela Strandberg.
Loading...
Av: Strandberg, Ingela, 1944-
Utgivningsår: 2019.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Norstedts
Anmärkning:
E-bok.
Originalupplaga 2020.
Fler utgåvor/delar:
Inne: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
I min barndom hörde jag många historier om nattmän, eller rackare, som de också kallades. Det var de som utförde alla de sysslor ingen annan ville befatta sig med. Alla föraktade rackarna. Och var rädda för dem. När jag började skriva om Nattmannen mötte han mig genast. Han är nu så verklig för mig att jag inte kan skilja hans skam från min egen. I dikten utser jag Nattmannen till uselhetens mästare. Jag utser honom till det motstånd jag alltid känt och känner, motståndet mot det som från tid till tid med samma medel skiljer människa från människa. Ingela Strandberg.

Andra titlar av samma författare

265760
Författare Strandberg, Ingela
265794
Författare Strandberg, Ingela
265312
Författare Strandberg, Ingela
322077
Författare Strandberg, Ingela
268175
Författare Strandberg, Ingela
342768
Författare Strandberg, Ingela

Liknande titlar

Om författaren

Strandberg, Ingela
Foto: Ola Erikson / Forflex

Strandberg, Ingela (1944 - )

Svensk författare, född på gården Dalen i Grimeton, Varbergs kommun, i Halland, där hon också är bosatt. Föräldrarna var småbrukare. Hon är utbildad journalist, men ägnar sig sedan många år åt att spela, sjunga och skriva och då framförallt poesi. Hon är gift med John och har två vuxna barn. Ingela Strandberg har publicerat böcker i flera olika

Reservera en bok

Så här reserverar du:
1. Klicka på knappen Reservera, eller knappen Logga in för att reservera titeln. Om du inte redan är inloggad måste du logga in för att kunna genomföra reservationen och sedan klicka på knappen Reservera.
2. Välj vilket bibliotek du vill hämta boken på. Har du ett förvalt hämtställe behöver du inte göra ett aktivt val. Förvalt hämtställe går att välja under ”mina uppgifter”. Om du bara vill stå i kö på boken under en viss period kan du justera perioden via datumväljaren.
3. Klicka på OK. När din bok är klar att hämta får du ett meddelande via e-post, brev eller SMS

Språk

Sök vidare

Författare

Ämnesord