Simmaren [Elektronisk resurs] : noveller / John Cheever ; översättning av Hans-Jacob Nilsson.

434663
Simmaren [Elektronisk resurs] : noveller / John Cheever ; översättning av Hans-Jacob Nilsson.
Loading...
Av: Cheever, John
Utgivningsår: 2019.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Albert Bonniers förlagElib [distributör]
Anmärkning:
E-bok.
Titel från e-bok.
Text
Originaltitel: Selected stories
Inne: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Det lilla samhället hänger, i såväl moraliskt som ekonomiskt hänseende, i en tunn tråd, men det hänger i sin tråd i det svaga kvällsljuset. John Cheever kallades sovstädernas Tjechov och blottlade det som efterkrigstidens USA inte ville kännas vid: otrohet, alkoholism, rasism, karriärism. Här samlas hans klassiska berättelser - som Simmaren och Farväl, min bror - i nyöversättning av Hans-Jacob Nilsson. Översättare: Hans-Jacob Nilsson/Innehållsbeskrivning från Elib.
John Cheever kallades "sovstädernas Tjechov" och blottlade det som efterkrigstidens USA inte ville kännas vid: otrohet, alkoholism, rasism och karriärism. Här samlas hans klassiska berättelser som "Simmaren" och "Farväl, min bror".

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

Om författaren

Cheever, John

Cheever, John (1912 - 1982)

Amerikansk författare, född i Quincy, Massachusetts. Uppvuxen i en relativt välbärgad familj, fadern Frederick Cheever ägde en skofabrik men blev i stort sett ruinerad vid börskraschen 1929. Modern Mary Lily, som kom från England, fick överta försörjningen, hon drev en liten presentbutik för att klara räkningarna, något den unge John skämdes för

Språk