En jord för alla : ett manifest för mänsklighetens överlevnad / Johan Rockström, Owen Gaffney, Jørgen Randers, Sandrine Dixson-Declève, Per Espen Stoknes, Jayati Ghosh ; översättning: Joachim Retzlaff.

489618
En jord för alla : ett manifest för mänsklighetens överlevnad / Johan Rockström, Owen Gaffney, Jørgen Randers, Sandrine Dixson-Declève, Per Espen Stoknes, Jayati Ghosh ; översättning: Joachim Retzlaff.
Loading...
Av: Dixson-Declève, Sandrine (Författare/medförfattare)
Utgivningsår: [2023]
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Upplaga: Första utgåvan
Originaltitel: Earth for all
Omfång: 238 sidor illustrationer 22 cm
Inne: 1
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
För fem decennier sedan chockade boken Tillväxtens gränser världen genom att visa att befolkningsökning och industriell tillväxt hotade mänskligheten. Idag inser allt fler att vi balanserar på randen till avgrunden: Jorden har passerat flera gränser för hållbarhet och en utbredd ojämlikhet orsakar instabilitet såväl på planeten som i samhället. Det är lätt att känna att det inte finns någon utväg. Finns någon väg framåt? En jord för alla är en hoppfull plan för en bättre framtid. Genom att använda kraftfull datormodellering presenterar en ledande grupp forskare och ekonomer från hela världen fem vändpunkter som skulle möjliggöra välstånd för alla på jorden under en enda generation. En tydlig väg framåt för att starta om vårt globala ekonomiska system så att det fungerar både för människor och den plats vi lever på. En jord för alla visar en djup vision för osäkra tider och en karta för en bättre framtid. Den är en överlevnadsguide för mänskligheten som är obligatorisk läsning för alla som är intresserade av livet på vår bräckliga planet.
En jord för alla: Fem väldiga kursomläggningar för global rättvisa på en frisk planet -- Undersökning av två scenarier: För lie för sent eller Jättesprånget? -- Farväl till fattigdom -- Kursomläggning i ojämlikhetsfrågan -- Kursomläggning för kvinnligt deltagande: Jämställdhet mellan könen -- Kursomläggning av livsmedelssystemet: Hälsosamt för människor och för planeten -- Kursomläggning i energifrågan: Elektrifiera allt -- Från ”vinnaren tar allt”-kapitalism till ”En jord för alla”-ekonomi: Ett nytt ekonomiskt operativsystem -- Upprop till handling -- Appendix: Earth4All-modellen

Här finns titeln:

Loading...

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

486729
Författare Hjorth Warlenius, Rikard
365825
Författare Klein, Naomi
386552
Författare Nilsson, Maths
242513
Författare Bengtsson, Torsten
355062
386378
Författare Gates, Bill
376270
Författare Graffman, Katarina
378695
Författare Mörner, Staffan
354246
Författare Widding, Elsa
399783
Författare Hansson, Anders
8353
Författare Asimov, Isaac
142008
Författare Lundblad, Niklas
188739
Författare Jernelöv, Arne
196065
Författare Broquist, Michael
194797
Författare Laszlo, Ervin
347127
Författare Rees, Martin

Om författaren

Hittade ingen författarinformation.

Språk