Katalogpost

Translate Translate

svenska svenska
  • Logga in på hänglåset längst upp till höger för att ladda ner e-media.
266338
E-bok:Sågverksungen [Elektronisk resurs] : [roman] / Vibeke Olsson.:2011. Sågverksungen [Elektronisk resurs] : [roman] / Vibeke Olsson.
Omslagsbild
Av: Olsson, Vibeke
Språk: Svenska
Hylla: Hc/DR
Medietyp: E-bok
Förlag: Libris ; Elib [distributör],
Anmärkning:
E-bok (Pdf, EPUB)
Fortsättes av: Bricken på Svartvik ; Sågspån och eld ; Amerikauret.
Titel från titelskärmbild.
Pdf (371 s.)
Text
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Fler utgåvor/delar:
Bok:Sågverksungen:2009
Innehållsbeskrivning
Första boken om Bricken som är elva år och arbetar som ströflicka på Svartvik sågverk utanför Sundsvall. Nu är det 1879 och sågverksstrejken drar igång. Sågverksarbetarna har fått lönen sänkt trots att sågverken fick tre miljoner från svenska staten. Brickens pappa låter henne inte vara med och strejka på riktigt.

Om författaren

Olsson, Vibeke
Foto: Bengt Gustafsson / Forflex

Olsson, Vibeke (1958 - )

Vibeke Olsson är dotter till det berömda journalistparet Margareta Sjögren och Jan Olof Olsson (Jolo). Hon är född och uppvuxen på Lidingö. Hon slutade skolan efter nian, men läste senare in gymnasiekompetens på Komvux. I unga år gick hon med i Frälsningsarmén, främst tilltalad av deras hjälp- och biståndsverksamhet. Hon har senare också bedrivit t

Reservera Reservera

Klicka på Reservera för att ställa dig i kö på sådant som är utlånat eller för att beställa sådant som finns inne. När det du reserverat finns att låna får du en avisering via brev, e-post eller SMS.