Skrivtips 1

Languages

Författarporträtt och skrivtips

Sanna Juhlin

Ålder: 50 år 
Yrke: Barnboksförfattare
Bor: Söråker

Sanna Juhlin har varit yrkesförfattare i 12 år. Hon gör författarbesök på både skolor och bibliotek. Under ett skolbesök kommer hon med sin stora väska med böcker och pratar om fantasi, skrivande och mysterier. På bibliotek brukar hon köra Lilla deckarskolan med workshop men även sagoläsning.

Varför började du skriva?

Jag har älskat att skriva, rita och fantisera sedan jag var liten. Men som vuxen tog jag ett beslut att förverkliga min barndomsdröm och verkligen bli författare.

Vad är titeln på din första bok? 

Jag brukar nämna min andra bok  "Att fånga en tandfé" som min första. Den gjorde jag med min syster Åsa som gjorde bilderna.

Vilken är den bästa bok du läst?

Jag har läst många barnböcker genom åren och har flera favoriter. Inom vuxenlitteratur är det för alltid Jane Eyre som är den bästa boken jag läst. Läste den som tonåring och lika bra än idag. Den berör mig på djupet.

Sanna Juhlins tre snabba skrivtips

1.Låna av andra. Man får mycket inspiration genom att läsa böcker och se på film. Så låna idéer och ändra det till något eget.

2.Vill man inte skriva själv så skaffa en skrivkompis, eller ha åtminstone någon att bolla idéer med.

3.Våga skriva och använd din fantasi. Det kan låta enkelt men kan vara det svåraste - att ha mod att skriva det man själv vill.