Studera på biblioteket

Languages

Studera på biblioteket

  • Två glada studenter sitter i en soffa och studerar vid sin datorer

Kulturmagasinet

Tillgänglighet

Biblioteket är en plats för alla. Vi strävar efter att det ska vara lätt att besöka oss, oavsett om det rör sig och studier, boklån eller andra ärenden. Här finns parkeringsplats reserverad för rörelsehindrade, vår huvudentré har automatisk dörröppning och de flesta publika utrymmen är tillgängliga med rullstol eller permobil.

Rullstol finns att låna och assistanshundar är alltid välkomna. Hiss finns till alla våningsplan. Vi tillhandahåller även olika hjälpmedel såsom hörslinga och förstoringsglas.

Dessutom är alla våra låneautomater är höj och sänkbara. Besök gärna vår informationsdisk på entréplan där vår kunniga person ger dig information och svarar på dina frågor. Mer information om tillgänglighet i Kulturmagasinet finner du här.

Studera i grupp

På plan 1 vid facklitteraturen finns flera gruppbord tillgängliga.

Studera enskilt

Både på gatuplan och på plan 1 finns platser för att studera enskilt. På plan 1 finns också en tyst läsesal för den som vill ha lugn och ro.

Studierum

På Kulturmagasinet finns ett avskilt studierum anpassat för 1-2 personer. För bokning, kontakta

Biblioteket i Kulturmagasinet
Telefon: 060-19 18 27 

Närbiblioteken

Samtliga närbibliotek erbjuder studiemiljöer både för enskilt arbete och grupparbete. Kontakta respektive bibliotek för mer information.