Languages

Viddla- strömma filmer

  • En ung kvinna tittar på något på en surfplatta och ser glad ut

Vad är Viddla?

Viddla är en strömningstjänst där du gratis kan låna och se film via dator, surfplatta eller smartphone. Allt du behöver är ditt bibliotekskort och en internetuppkoppling. Se film när det passar dig!
 

Hur hittar jag en film att låna?

Gå in på Viddla och sök eller välj utifrån filmlistor för att hitta en film du vill se. Det finns över 1.200 filmer att välja bland.

Gå till Viddla
 

Hur lånar jag en film?

När du valt en film och klickar på ”spela film” får du en förfrågan om att välja ditt bibliotek och att logga in med dina bibliotekskortsuppgifter. Här väljer du "Sundsvalls bibliotek" och sedan fyller du i ditt personnummer eller lånekortsnummer och din pinkod. När du loggat in spelas filmen upp.
 

Hur lång är låneperioden?

Du har 48 timmar på dig att se filmen innan låneperioden är slut. Filmen kan pausas för att senare återupptas och kan ses ett obegränsat antal gånger under låneperioden.
 

Hur många filmer får jag låna?

Du kan strömma upp till fem filmer under en period på en månad. När du loggar in för att se en film visas antalet lån du har kvar innan du väljer att spela upp filmen. Anledningen till att du kan se ett begränsat antal filmer per månad beror på budget.
 

Har alla filmer undertexter?

Alla utländska filmer har undertexter på svenska och i många fall även på finska.
 

Var kan jag använda Viddla?

Viddla är tillgänglig för personligt bruk inom Sverige.

Mer om Viddla